Normal_dokter_arts

Een 42-jarige gynaecoloog is door het Regionaal Tuchtcollege Eindhoven voor één jaar geschorst omdat hij tijdens zijn opleiding meerdere malen seks had met een zwangere patiënte. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) diende hierover een klacht in bij het tuchtcollege. Naast de schorsing kreeg de man een proeftijd van twee jaar opgelegd. Dit meldt RTL Nieuws. 

De klacht van de IGZ werd gegrond verklaard door het tuchtcollege. “Seksueel contact tussen een arts en een patiënt die elkaar hebben leren kennen in het kader van een geneeskundige behandeling, is niet geoorloofd”, aldus het Regionaal Tuchtcollege Eindhoven. De arts wordt kwalijk genomen dat hij niet genoeg heeft gedaan om de verleidingen van de vrouw te weerstaan.

De gynaecoloog wordt voor één jaar geschorst, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Bovendien kreeg hij een proeftijd van twee jaar opgelegd. De huidige werkgever van de man is op de hoogte van het voorval. De gynaecoloog zegt steun te ontvangen van zowel de ziekenhuisdirectie als van zijn collega’s.

Vorig jaar kwam naar buiten dat de arts in 2009 een seksuele relatie had met zijn patiënte. De vrouw kwam samen met haar partner naar de gynaecoloog in opleiding voor behandeling van vruchtbaarheidsproblemen. De man en de patiënte ontwikkelden een romantische relatie, ook nadat de vrouw zwanger werd van haar partner. Ook werden extra echo’s uitgevoerd zonder dat daar een medische reden voor was.

Door: Redactie Nationale Zorggids