Normal_boek

Een initiatief van twee geneeskundestudenten heeft geleid tot een bestseller: het Compendium Geneeskunde. Een vierdelig naslagwerk voor studenten geneeskunde. Het boek telt 1.200 pagina’s en bevat overzichtelijke samenvattingen van 27 vakgebieden. Hoewel het boek vorig jaar al uitkwam blijkt het nu een groot succes: Compendium Geneeskunde is inmiddels 14.000 keer over de toonbank gegaan. Dat meldt de Volkskrant. 

De twee studenten wilden het Compendium eerst alleen maken, maar kwamen er al snel achter dat dat een onmogelijke opgave was. Dus wisten ze behulp van een oogarts van het VUmc een team samen te stellen. In een jaar tijd hebben ze met behulp van 56 masterstudenten en 38 medisch specialisten het Compendium Geneeskunde kunnen maken.

Initiatiefnemers Veerle Smit en Romée Snijders weten hoe lastig het is om voor de voortgangstoets – die vier keer per jaar gemaakt moet worden – te leren. “Maar je moet die toetsen halen. Er zijn studenten die niet aan hun coschappen kunnen beginnen omdat ze zijn gestruikeld over een voortgangstoets. Zij moeten het steeds opnieuw proberen”, zegt Smit. Daarom besloot zij samen met Snijders een samenvatting te maken van de gehele studie geneeskunde.

Het boek wordt niet alleen gebruikt als hulpmiddel voor de voortgangstoets, maar wordt voor allerlei doeleinden gebruikt. Coassistenten gebruiken het als naslagwerk, evenals werkende verpleegkundigen, onderzoekers en arts gebruiken.

Door: Redactie Nationale Zorggids