Logo_logo_logo_lumc_leids_universitair_medisch_centrum

Geneeskundestudenten van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) kunnen vanaf nu nog makkelijker internationale studie-ervaring opdoen. Andersom komen studenten uit Indonesië ook naar Leiden. Het LUMC tekende deze zomer namelijk een Memorandum of Understanding met de Airlangga University in Indonesië. Dat meldt LUMC.

Leidse masterstudenten kunnen naar Indonesië voor hun keuze-coschappen, een summer school over bijvoorbeeld tropische geneeskunde of een stage. Omgekeerd kunnen Indonesische studenten naar Leiden komen voor onze Engelstalige minors van tien weken of de Engelstalige vakken in het tweede jaar van de bachelor geneeskunde.

Indonesië behoort tot één van de zogenoemde doellanden van de Universiteit Leiden en het LUMC. Daarom heeft het LUMC het afgelopen jaar geïnvesteerd in het Indonesië-programma. Dat focuste zich tot nu toe op de samenwerking met de University of Indonesia. Al een aantal jaar volgen een tiental studenten uit Indonesië een internationaal curriculum in Leiden. Dat aantal is dit jaar uitgegroeid tot twintig studenten van drie verschillende universiteiten in Indonesië en heeft inmiddels geresulteerd in de eerste Indonesische PhD-studenten die in het LUMC promoveren.

Airlangga University is de op een na oudste universiteit in Indonesië. Begonnen als dependance van University of Indonesia behoort Airlangga nu tot de vijf grote universiteiten in Indonesië. Airlangga behoort tot de top van de universiteiten in Azië, dat geldt in het bijzonder voor de faculteiten van Geneeskunde en Farmacie.

Door: Redactie Nationale Zorggids