Normal_rss_entry-103906

De omstreden natuurgenezer Klaus Ross heeft in de regio rond de stad Wesel, niet ver van Nijmegen, een beroepsverbod gekregen. Het Duitse Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van dood door schuld en heeft een jaar geleden al een strafrechtelijk onderzoek tegen de man ingesteld.

Justitie onderzoekt de dood van tientallen patiënten die stierven tijdens een behandeling tegen kanker bij de zogenoemde Heilpraktiker. Om die reden is hem eerder al verboden zijn praktijk uit te oefenen in het Duitse grensplaatsje Brüggen bij Roermond. De kliniek van Ross behandelde veel mensen die waren opgegeven door reguliere artsen. Twee van de overledenen waren Nederlanders.

De stad Wesel komt volgens de Duitse omroep WDR met het beroepsverbod op aandrang van de deelstaatregering in Düsseldorf. Nadat Ross uit Brüggen moest vertrekken, begon hij eind vorig jaar in Wesel een mobiele praktijk, waarbij hij huisbezoeken aflegde aan patiënten.

Veel Nederlanders die uitbehandeld waren voor kanker, zochten de hulp van Klaus Ross. De man gebruikte glucoseblokkers, die kankercellen zouden doden. Experts waarschuwden al voor het gebruik van het middel, dat alleen nog maar op proefdieren was getest. Hoewel de man het middel eerst via Duitse apothekers verkreeg, besloot hij later over te stappen op een poeder om zelf te mengen. Dit was goedkoper voor Ross. 

Door: ANP en Redactie Nationale Zorggids