Normal_normal_mst_ingang_haaksbergerstraat_medisch_spectrum_twente

Zeker 45 medewerkers van het Medisch Spectrum Twente verliezen dit jaar nog hun baan. De helft van deze medewerkers wordt gedwongen ontslagen en de rest wordt op een openstaande functie binnen de organisatie gezet. Dat meldt Skipr.

Dat er dit jaar banen verloren zouden gaan was al eerder bekend. Het Medisch Spectrum Twente (MST) bezuinigt in drie jaar tijd 30 miljoen euro. Naar verwachting gaan er in 2017 zo’n 160 banen verloren. Dit gaat deels via natuurlijke verloop en het niet verlengen van tijdelijke contracten, maar de 45 medewerkers die nu hun baan verliezen zijn boventallig verklaard.

De meeste banen die verloren gaan zijn ondersteunende functies, maar ook verpleegkundig personeel zal de klap voelen. Het doel van MST is om zoveel mogelijk boventallig verklaarde medewerkers een andere functie te geven binnen het ziekenhuis, maar er zullen zeker 25 medewerkers zijn voor wie geen vervangende functie is. Zij worden vanuit het ziekenhuis begeleid naar een nieuwe baan.

MST zal volgend jaar een zelfde soort traject volgen als het 155 voltijdsbanen moet kwijtraken. Of er dan gedwongen ontslagen vallen, moet te zijner tijd bekeken worden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids