Normal_studenten_mbo_verpleging_verpleegkunde_zorg

Er is een tekort aan zorgspecialisten. Randstad Zorg start een nieuwe opleiding om dit tekort te helpen oplossen. Waar een aantal jaar geleden verwacht werd dat mbo niveau 2 uit de zorg zou verdwijnen neemt die juist toe. De extra handen aan het bed zijn vooral nodig zodat zorginstellingen weer de zorg kunnen verlenen en kwaliteit kunnen blijven borgen waar behoefte aan is. Dat meldt Randstad.

Tien werkzoekenden starten via Randstad Zorg met de opleiding Helpende plus Zorg en Welzijn. Het traject is een krachtenbundeling van het UWV, Zorgcollege en een subsidiestroom. De geselecteerde kandidaten die gaan starten hebben verschillende achtergronden zoals de catering, schoonmaak branche, bij financiële dienstverleners of hebben door omstandigheden nooit een vervolgopleiding kunnen volbrengen.

De leerlingen gaan een versneld opleidingstraject volgen bij het Zorgcollege en zijn binnen zeven maanden volledig inzetbaar als helpende plus in de zorg. Na afronding van de opleiding krijgen zij een jaarcontract voor 24 uur per week bij Randstad Zorg. Dit is de eerste groep kandidaten die nu wordt opgeleid. Zorginstellingen mogen zich melden bij Randstad zodat nog meer werkzoekenden opgeleid kunnen worden. Randstad Zorg leidt structureel op. Het komende half jaar staan er al meerdere opleidingsklassen in de startblokken, waaronder klassen voor Helpenden plus en Verzorgenden IG.

Door: Redactie Nationale Zorggids