Normal_geld_rekenmachine

GGZ WNB moet bezuinigen en daarom verliezen veertig medewerkers binnenkort hun baan. Het gaat (nog) niet om een organisatiebrede bezuiniging, maar enkel om ontslagen op de afdeling Zorg Diensten Centrum (ZDC), waar dagbesteding voor cliënten plaatsvindt. Dat meldt Algemeen Dagblad.

Voorlopig zijn de overige banen binnen de ggz-instelling veilig gesteld, maar bestuurder Ineke Strijp sluit niet uit dat er in de toekomst ook in andere afdelingen gesneden moet worden. “We zitten middenin de begrotingsgesprekken voor 2018, die begroting is nog niet sluitend. We kijken zowel naar mogelijke omzetverhoging als naar verdere kostenverlaging.”

GGZ WNB (GGZ Westelijk Noord-Brabant) sloot vorig jaar af met een verlies tekort van 6,1 miljoen euro en dat moet voor het einde van dit jaar zijn teruggebracht naar 1,7 miljoen. Het is de bedoeling dat de instelling voor 31 december 2018 geen tekorten meer heeft, ten minste, dat is de eis van de zorgverzekeraars en banken.
Dit is niet de eerste keer dat de Noord-Brabantse instelling moest bezuinigen op personeel. In 2016 gingen er 90 fte’s verloren en ging de fusie met Emergis niet door. Panden moesten worden verkocht en andere maatregelen volgden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids