Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

De rechtbank heeft de oud-bestuurder van zorginstelling Vivence een celstraf van vier jaar opgelegd. Hij en vijf andere verdachten zouden 1,9 miljoen euro, dat voor zorg bedoeld was, in eigen zak hebben gestopt. De vriendin van de man heeft een voorwaardelijke celstraf van drie maanden opgelegd gekregen en een taakstraf van 240 uur omdat zij op de hoogte was van de frauduleuze zaken van haar vriend en zelfs geld toegestopt kreeg. Dat meldt de Volkskrant.

Ook de boekhouder van Vivence komt er niet ongeschonden uit. Hij was op de hoogte van de valse facturen en overeenkomsten en moet daarom een jaar de gevangenis is, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De voorzitter van de raad van bestuur moet een boete van 5.000 euro betalen. Ondanks dat hij op de hoogte was van de situatie, en daar niets aan deed, ontving hij niets van het vals verkregen geld.

De Rotterdamse bestuurder zou op kosten van de instelling voor verstandelijk beperkten een villa hebben gehuurd en diverse dure auto’s hebben gekocht, waaronder een BMW i8. De man en medeverdachten werden in de zomer van 2016 opgepakt.

Door: Redactie Nationale Zorggids