Normal_mst_ingang_haaksbergerstraat_medisch_spectrum_twente

Het Medisch Spectrum Twente (MST) moet wegens bezuinigingen nog meer banen schrappen. Dit jaar zullen 168 voltijdsbanen verdwijnen, waarvan het merendeel via natuurlijk verloop. Het is de bedoeling dat er zo min  mogelijk gedwongen ontslagen vallen. In 2027 schrapte het ziekenhuis al 155 voltijdsbanen. Dat meldt Tubantia. 

MST kondigde in 2016 aan dat het moest bezuinigen. Het gaat om een bezuiniging van 30 miljoen euro in drie jaar tijd. Vorig jaar gingen met name ondersteunende functies verloren, maar ook verpleegkundig personeel voelde de klap. In 2016 was de financiële klap goed te voelen toen het 17 miljoen euro verloor, maar door de situatie direct aan te pakken, verloor het ziekenhuis in 2017 slechts 3 miljoen.

Het Twentse ziekenhuis hoopt dit jaar 8 miljoen euro te besparen. Mocht dat lukken, dan rest het ziekenhuis volgend jaar enkel nog het bereiken van een besparing van 9 miljoen. “Daarna is het klaar en is MST financieel weer gezond”, zeg bestuurslid Rinus van Riel die voor de bezuinigingsklus is aangenomen.  

Door: Redactie Nationale Zorggids