Normal_stethoscoop_tuchtcollege_hamer

De gynaecologen en een verloskundige van het Sint Antonius Ziekenhuis in Sneek hebben niet verkeerd gehandeld tijdens de geboorte van een meisje dat vlak erna overleed. Haar ouders daagden het medisch team voor het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg omdat het een zwangerschapscomplicatie gemist zou hebben. Dat melden de Leeuwarder Courant en Omrop Fryslan. 

Tijdens de zwangerschap kwam de moeder al met enige regelmaat in het ziekenhuis voor controles. De bevalling geschiedde via een keizersnede, maar het meisje kwam meteen met problemen ter wereld. Het medisch team in het Sint Antonius reanimeerde haar, maar dat mocht niet baten. Kort na de geboorte overleed het kindje.

Haar ouders daagden de gynaecologen en verloskundige voor de rechter omdat ze de complicatie al eerder hadden moeten zien. Daar is de tuchtrechter het niet mee eens. Hij vindt dat er voldoende onderzoek is gedaan naar eventuele complicaties en daarom is het team ook niet verantwoordelijk voor de dood van de baby. 

Door: Redactie Nationale Zorggids