Normal_baby_zwanger_verpleegkundigen_kind

De onderhandelingen over een nieuwe cao kraamzorg zijn door de bonden per direct stilgelegd. De voorstellen van de werkgevers zijn volgens FNV, CNV en FBZ dusdanig slecht dat zij geen mogelijkheden zien om nog langer in gesprek te blijven. Dat meldt FNV. 

Feli Escarabajal van vakbond FNV: “Vooralsnog hebben de werkgevers alleen maar voorstellen op tafel gelegd waarbij de arbeidsvoorwaarden juist verslechteren. Terwijl er enorme personeelstekorten dreigen als gevolg van vergrijzing en leegloop.”

Escarabajal maakt zich ernstige zorgen over de continuïteit binnen de sector. ‘Werkgevers lijken zich niet te realiseren dat er nu echt iets moet gebeuren om het werk aantrekkelijker te maken. Anders verliezen ze een aanzienlijk deel van hun personeel aan andere sectoren binnen de zorg.’

De kraamzorg is voor iedereen die geboren wordt in Nederland de basis voor een goede start in het leven. Kraamverzorgenden doen zeer belangrijk werk en hebben net als iedereen recht op fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. De bonden hebben er bij de werkgeversorganisatie op aangedrongen om met betere voorstellen te komen vóór de volgende onderhandelingsronde van 5 juni.

Door: Redactie Nationale Zorggids