Normal_ouderen_ouderenzorg

Ouderenzorgorganisatie Cordaan ziet een opvallende toename van betrokken milennials in de zorg. Cordaan heeft 1.960 vrijwilligers aan zich weten te binden, waarvan er 125 jonger zijn dan 37. Van de onlangs aangetrokken honderd vrijwilligers, zijn 75 jonger dan 37. De organisatie werkt ook samen met Seniorenstudent, Oma’s Soep en Burennetwerk. Twee daarvan zijn maatschappelijke ondernemingen van studenten. Dat meldt Cordaan. 

SeniorenStudent en Oma’s Soep zijn beiden relatief nieuwe organisaties, opgezet door studenten. Sinds 2016 komen studenten van SeniorStudent lang bij bewoners van Cordaan. De bezoekjes zijn van wekelijkse aard en gaan om het geven van persoonlijke aandacht aan de individuele bewoner.

Eenzame ouderen kunnen zich sinds vorig jaar aanmelden bij de kookclub Oma’s Soep. De initiatiefnemers reizen langs allerlei locaties om samen met ouderen te koken.

Dan is er nog de Academie van de Stad, een project waarbij vier studenten minstens een jaar lang tussen de ouderen van Cordaan wonen. Ze maken dagelijks een praatje met bewoners en bouwen samen de buurtfunctie van de Cordaan-locatie De Buitenhof uit. 

Door: Redactie Nationale Zorggids