Normal_verpleegkunde__palliatieve_zorg__ouderenzorg

Zorgorganisatie Omring en ontwikkelaar &happy hebben een escaperoom ontwikkeld voor zorgprofessionals in de langdurige zorg. In de escaperoom, die eruitziet als een appartement, leren zorgmedewerkers hoe ze alledaagse informatie uit de leefomgeving van hun cliënt kunnen verklaren en gebruiken in een cliëntplan. Dat meldt Vilans. 

Iedere zorgprofessional in de langdurige zorg, waaronder helpenden, verzorgenden, verpleegkundigen en facilitair medewerkers, kunnen meetrainen in de escaperoom dat is bedacht door de beroepsgroep, onder leiding van OMRING.LAB.

“In de hoofden en harten van onze professionals zit een schat aan waardevolle informatie: bijvoorbeeld dat mevrouw X een hekel heeft aan haren wassen, en dat meneer Y altijd opleeft als je hem naar zijn kleinkinderen vraagt. Cruciaal voor het geluk van cliënten, maar vaak niet terug te vinden in de cliëntplannen”, legt Hanneke Bonfrer van OMRING.LAB uit. Terwijl juist het vastleggen van die kennis in een plan de cliënt én zorgverlener gelukkiger maken. De escaperoom is er om zorgprofessionals de handvatten hiervoor te geven.

Op 18 september 2018 gaat de escaperoom open. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website van Vilans. Op een later moment is het mogelijk voor andere zorgorganisaties om de box te kopen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids