Normal_tandarts_tandartsstoel_gebit_mond

Het bevel aan tandartspraktijk 0900Dentist in Amsterdam is beëindigd. Er mag weer tandheelkundige zorg worden verleend. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) geeft aan 0900Dentist wel een aanwijzing op het gebied van radiologie en infectiepreventie. Dit meldt de inspectie.

De inspectie constateerde dat een groot aantal tekortkomingen door de zorgverlener zijn weggenomen waardoor er geen acuut gevaar voor de patiëntveiligheid meer is. Op een aantal punten blijven er tekortkomingen bestaan. Op het gebied van radiologie en infectiepreventie heeft de zorgaanbieder onvoldoende maatregelen getroffen om aan te kunnen tonen dat de voorwaarden van goede en veilige zorg op dit moment aanwezig zijn.

Vanwege die risico’s acht de inspectie het noodzakelijk om na beëindiging van het bevel een aanwijzing op te leggen. Aan drie van de vijf maatregelen in de aanwijzing dient 0900Dentist direct te voldoen. Voor de overige twee maatregelen in de aanwijzing heeft 0900Dentist drie maanden de tijd. Als de tandartspraktijk niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Door: Redactie Nationale Zorggids