Normal_zorgzusteradv

Heb je geen flauw idee wat je wilt doen maar heb je de zorg altijd wel interessant gevonden? Er zijn meer dan genoeg redenen waarom jij in de zorg zou willen werken. Mocht je er nog niet helemaal uit zijn en net wat extra overtuiging nodig hebben, lees dan hier alle redenen waarom jij graag in de zorg wilt werken.

1. Er zijn veel banen

De zorg is een belangrijke sector in Nederland en er zijn dan over het algemeen ook veel banen in te vinden. Van verpleegkundige tot medewerker op de dagopvang; je kan werkelijk waar alle kanten op. Er wordt al veel gebruik gemaakt van studenten in de zorg, wat duidelijk laat zien dat er al tijden een tekort is aan ervaren en professionele verpleegkundigen. Een goed diploma en enige ervaring geven je dus al snel een hele goede baan.

2. Zelfstandig werken

Daarnaast heb je ook veel mogelijkheden als zzp-er in de zorg, en zijn de verdiensten zeker niet verkeerd. Als zzp-er kun je zelf je uren bepalen, en mag je hier in veel gevallen ook je eigen gewenste verdiensten aanhangen. Het werken als zzp-er is niet altijd even makkelijk en brengt natuurlijk veel discipline en verantwoording met zich mee. Maar voor veel verpleegkundigen of andere mensen die werkzaam zijn in de zorg, is het een ideale oplossing.

3. Grote zorgorganisaties

Maar naast de zzp zorg kun je natuurlijk ook in loondienst gaan. Er zijn meerdere grote zorgorganisaties te vinden in Nederland. Heb je eenmaal bij één van deze grote organisaties gewerkt, dan is het makkelijk om bij een andere organisatie een baan te vinden. Daarnaast hebben deze organisaties veelal verschillende afdelingen en sectoren waarin hun medewerkers werkzaam zijn. Wil je een keer iets anders, dan kun je dus ook kijken welke banen er nog meer beschikbaar zijn binnen jouw zorgorganisatie.

4. Veel variatie

Er zijn allerlei banen te vinden in de zorg en je kan dus ook alle kanten op. Je kunt je opleiding en uiteindelijke baan precies afstemmen op jouw persoonlijkheid. Misschien werk je graag met ouderen, gehandicapten of juist met kinderen.

5. Je draagt iets bij

Misschien wel de grootste motivatie voor velen om in de zorg te gaan werken is het feit dat ze op deze manier iets bij kunnen dragen. Je betekent iets voor een individu, zijn of haar familie en op grotere schaal ook voor de Nederlandse samenleving. Zonder zorg zijn we namelijk nergens - en jij bent een belangrijke spil aan het rad.

(Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Zorgzuster.nl)