Normal_geld

De leden van de raad van toezicht van gehandicaptenzorginstelling Arduin hebben zichzelf vorig jaar flink beloond. Voorzitter Jan Geluk ging er ruim 7.000 euro op vooruit en de overige leden kregen er zo’n 5.000 euro bij. Waarom zij hun honorering zo fors verhoogden is onbekend. De zorginstelling in Zeeland verkeert in financiële problemen en kampt sinds een tijd met een flink personeelstekort. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) legde één locatie een tijdelijk behandelverbod op wegens ondermaats presteren. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

De raad van toezicht verdient vooralsnog niet meer dan de Wet Normering Topinkomens (WNT) voorschrijft, maar de verhoging is wel opvallend te noemen gezien alle onrust daar.

Behandelcentrum Aagtekerke moest deze week per direct de behandeling aan veertien cliënten stopzetten. Zij worden overgeplaatst. Het bevel van de IGJ geldt voor een week. Dit bevel kan worden verlengd. De inspectie toetst of de zorg weer in orde is. Pas als dat zo is, wordt het bevel opgeheven.

Eind juni werd in het behandelcentrum een patiënt gevonden die hoogstwaarschijnlijk om het leven kwam door een overdosis drugs. De inspectie vermoedt dat de problemen bij de zorginstelling in verband gelegd kunnen worden met de dood van de dertigjarige man. 

Door: Redactie Nationale Zorggids