Logo_logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Bonroy Kinder- en Jeugdpsychiatrie een aanwijzing gegeven. De praktijk mag geen nieuwe patiënten aannemen totdat de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg zijn weggenomen. Dit meldt IGJ. 

Bonroy Kinder- en Jeugdpsychiatrie is een praktijk voor specialistische geestelijke gezondheidszorg in Breda. In de praktijk werkt één psychiater. Hij onderzoekt en behandelt kinderen en jeugdigen tussen de 2 en 26 jaar. De psychiater heeft aangegeven zijn werkzaamheden eind 2018 te beëindigen. De aanwijzing die de inspectie heeft gegeven geldt onverminderd.

Diverse tekortkomingen

De inspectie ging naar aanleiding van een melding vier keer op bezoek bij de praktijk. Tijdens deze bezoeken heeft de inspectie met de zorgverlener gesproken en patiëntdossiers bekeken. Daaruit bleek dat er tekortkomingen zijn in de thema’s deskundigheid, patiëntdossier en medicatieveiligheid. Bonroy Kinder en Jeugdpsychiatrie voldoet niet aan een aantal richtlijnen. Door niet te voldoen aan de inhoud van de richtlijnen, ontstaan risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg.

Bonroy Kinder en Jeugdpsychiatrie krijgt drie maanden de tijd om vier verbeterpunten door te voeren. Als de zorginstelling niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Door: Redactie Nationale Zorggids