Logo_meriant

Er is volgens FNV veel mis bij de Friese zorginstelling Meriant. De medewerkers zijn het zat om niet gehoord te worden door hun directie. Daarom vertellen zij op dinsdag 30 oktober hun verhaal. Dit meldt FNV.

Al sinds juli zijn FNV en Meriant-medewerkers in gesprek met de directeur van organisatie om de problemen op locatie Lindestede aan te pakken. “Maar nog steeds is de werkdruk immens, zijn er te weinig collega’s, zijn de roosters onwerkbaar en komt de directie niet met oplossingen, maar juist met intimidatie. En het eind is niet in zicht”, zegt Bernard Koekoek van FNV Zorg & Welzijn. De vakbond ziet steeds meer medewerkers de instelling verlaten omdat ze geen plezier meer hebben in hun werk.

Friese politiek inschakelen

Koekoek vervolgt: “Broekman bagatelliseert de boel, terwijl de medewerkers en cliënten elke dag tegen problemen aanlopen. De bewoners merken dat er van alles mis is. Zij moeten langer wachten op hun zorg, door de inzet van vele niet ingewerkte uitzendkrachten zien zij steeds andere gezichten op hun afdeling en een simpel praatje met hun verzorgenden zit er niet meer in. Gaan we in Friesland zo om met mensen die zorg nodig hebben en die de zorg leveren?” Koekoek wil de Friese politiek oproepen om de problemen op te lossen als Broekman dit blijft weigeren.

Boek met echte verhalen

Op dinsdag 30 oktober komen ongeveer dertig medewerkers van Meriant bij elkaar in Hotel Holland Inn in Wolvega. Zij presenteren hier een boek met verhalen over hoe er met hen wordt omgesprongen door hun medewerker. 

Door: Redactie Nationale Zorggids