Normal_rss_entry-162848

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in zeker tien zaken vervolging instellen tegen de medewerker van verzorgingshuizen die wordt verdacht van zogeheten insulinemoorden. Twee zaken zijn nog in onderzoek en kunnen daar nog bijkomen. Drie zaken laat het OM vallen, zo heeft de aanklager maandag tijdens een vijfde inleidende zitting voor de rechtbank in Rotterdam gezegd.

Het OM onderzocht in totaal vijftien verdachte gevallen in de zaak tegen de verpleger Rashiied A., die werkte in verschillende verzorgingshuizen in de regio Rotterdam. Hij zit al meer dan een jaar in voorarrest. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij patiënten onjuist insuline heeft toegediend. Dat kan dodelijk zijn.

Bij drie gevallen was al eerder duidelijk dat het OM vervolging instelt. Een van deze patiënten overleed, de andere twee overleefden de toediening van het medicijn. Van de twaalf andere verdachte gevallen overleed de helft van de betrokkenen.

Onduidelijkheid

Het is nog niet duidelijk in hoeveel van de twaalf zaken die nu nog lopen, de slachtoffers zijn overleden. Daarnaast vervolgt de aanklager A. voor enkele diefstallen en valsheid in geschrifte, onder meer met een Verklaring omtrent Gedrag (VOG).

Op 22 februari volgt een regiezitting, waar de verdediging onderzoekswensen kan inbrengen.\

Door: ANP