Normal_politie__rug_agent_1556940a

Een terreurverdachte die maandag in Rotterdam is opgepakt, startte die dag voor het eerst bij een thuiszorgorganisatie. Hij draaide daar een proefdag mee nadat hij twee sollicitatiegesprekken goed had doorlopen. Hij zou administratieve werkzaamheden gaan verrichten voor de organisatie. De betreffende thuiszorgorganisatie vindt het spijtig nu in verband te worden gebracht met terreur. Dit meldt Telegraaf.

De verdachte zou mogelijk betrokken zijn geweest bij het voorbereiden van een terroristische aanslag. De politie heeft zijn woning doorzocht en heeft verschillende spullen meegenomen. De 24-jarige man woont in een studentencomplex dat beheerd wordt door stichting Akyazili Nederland. In het complex wonen met name Turks-Nederlandse studenten.

‘Respectvolle rustige man’

Ook is een computer in beslag genomen waar de man bij de thuiszorgorganisatie op heeft gewerkt. “Ik verwacht niet dat ze er iets bijzonders op zullen vinden”, aldus een woordvoerder. “Hij heeft er niet alleen aan gewerkt, er zat steeds iemand bij.” De thuiszorgorganisatie heeft niet zien aankomen dat de man zo gevaarlijk is. “De sollicitant kwam juist over als een respectvolle rustige man.”

Dat de thuiszorgorganisatie nu in verband wordt gebracht met terreur, is wel erg vervelend. “Wij zijn onschuldig en hebben er helemaal niets mee te maken.” Het Openbaar Ministerie (OM) meldde maandag dat de man de komende dagen door de politie wordt verhoord.

Door: Redactie Nationale Zorggids