Normal_normal_tandenborstel_tandarts

Het aantal nieuwe tandartsen en pensionerende tandartsen in Limburg lijkt uit balans te raken. Nu al loopt het tekort aan tandartsen in de provincie op met zestig per jaar. Tandartsenkring Sittard-Geleen en omstreken trekt aan de bel. Want in de nabije toekomst kunnen hierdoor flinke wachtlijsten ontstaan. Dit meldt 1Limburg. 

“Wij geven al langer aan de overheid aan dat het niet klopt en dat we meer opleidingscapaciteit nodig hebben”, zegt tandarts Marc Werry. Limburgse tandartsen halen buitenlande specialisten in huis en kunnen er alleen zo voor zorgen dat hun praktijk niet dicht hoeft.

Het probleem in Limburg is zo groot omdat daar meer oudere tandartsen aan het werk zijn. In de provincie is meer dan 50 procent ouder dan 50 jaar, tegenover 40 procent op landelijk niveau. Omdat er zo weinig tandartsen zijn om de praktijk aan over te dragen, voelen de oudere tandartsen de druk toenemen. Minder werken lukt al niet, laat staan een  hele praktijk overdragen. Zelfs als de opleidingscapaciteit groeit, dan duurt het nog zes jaar voordat toekomstige tandartsen in de praktijk aan het werk kunnen.

Door: Redactie Nationale Zorggids