Normal_de_rooyse_wissel

Omdat een medewerkster van een tbs-kliniek mogelijk een relatie heeft met een patiënt, is zij door de Rooyse Wissel op non-actief gesteld. In de tussentijd zoekt de Rooyse Wissel uit of het verhaal klopt. Als inderdaad blijkt dat de vrouw een relatie heeft met een patiënt, volgt aangifte bij de politie. De tbs-kliniek heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het ministerie van Justitie en Veiligheid (J en V) geïnformeerd over de situatie. Dit meldt de Limburger.

“Binnen onze organisatie is integriteit van essentieel belang en grensoverschrijdend gedrag tolereren we niet. Als er signalen in die richting zijn, nemen we die zeer serieus. De veiligheid en kwaliteit van de zorg en behandeling in een kliniek als de Rooyse Wissel zijn voor een groot deel afhankelijk van het gedrag en de houding van medewerkers”, laat de kliniek weten.

De Rooyse Wissel kan relaties tussen medewerkers en patiënten niet toestaan. Als de vrouw inderdaad een relatie is aangegaan met één van haar patiënten, dan volgt een ontslagprocedure. 

Door: Redactie Nationale Zorggids