Normal_vaccinatie_prikken_inenten

Steeds meer ziekenhuismedewerkers laten zich inenten tegen de griep. Het aantal medewerkers dat deze winter een vaccinatie haalde is verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor. Toch blijft de vaccinatiegraad relatief laag: 24 procent van het zorgpersoneel in ziekenhuizen haalde een prikje tegen de griep. Dit meldt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). 

“We zijn er uiteraard nog niet. 24 procent is mooi maar we zien volgend jaar graag een nog hogere vaccinatiegraad. Uiteindelijk willen wij als ziekenhuizen natuurlijk goede en tijdige zorg aan onze patiënten leveren, ook tijdens de jaarlijkse griepperiode”, zegt bestuurder Arno Timmermans van NVZ.

Tijdens het griepseizoen van vorig jaar was goed te zien wat de impact van de griep op zorgpersoneel was. Medewerkers werden zelf ziek en ziekenhuizen konden daardoor veel zorg niet leveren. De vereniging wil herhaling van die situatie voorkomen en ziet daarom graag dat de vaccinatiegraad verbetert.

De NVZ, NFU, FMS en V&VN gingen in oktober 2018 van start met de campagne voorkomgriep.nl om medewerkers van ziekenhuizen actief voor te lichten over de griepprik. Omdat de partijen het effect van de campagne zien, denken ze aan een vervolg. Hoe dit vervolg wordt ingevuld is nog onduidelijk. 

Door: Redactie Nationale Zorggids