Normal_rechtszaak_hamer

Een man die in 2017 een verpleegkundige bedreigde en belaagde heeft een celstraf van één jaar, waarvan drie maanden voorwaardelijk, tegen zich horen eisen. Ook wil het Openbaar Ministerie (OM) dat de man beschermd gaat wonen, ambulante behandeling krijgt en een contact- en locatieverbod krijgt. Dit meldt de Gelderlander. 

De verpleegkundige in kwestie liep stage bij een psychiatrisch ziekenhuis in Wolfheze. Zij voelde zich zo bedreigd door de man, dat ze een paar  dagen onderdook. Hij zou haar racistische bejegenen en haar dagelijks zeker tien berichten sturen. De verpleegkundige kreeg het gevoel dat de verdachte haar in de gaten hield en daarom dook ze onder.

Verdachte ontkent alles

Alle aantijgingen worden door de man ontkend. Hij zou niet racistisch zijn en ontkent negatieve gevoelens richting de vrouw te hebben. Bovendien zouden de berichten niet door hem zijn verstuurd, maar door andere patiënten in het psychiatrisch ziekenhuis. Daar is volgens de verpleegkundige niets van waar, omdat ze zijn stem herkende in voicemails.

Hechtenis opgeheven

Inmiddels heeft de man, die als sterk verminderd toerekeningsvatbaar wordt gezien, al negen maanden in voorarrest gezeten. De rechtbank heeft zijn hechtenis alvast opgeheven, zodat hij behandeld kan worden en beschermd kan wonen. Over twee weken volgt de definitieve uitspraak. 

Door: Nationale Zorggids