Normal_zorgtotaal3

Van 12 tot en met 14 maart stond de Nationale Zorggids op de Zorgtotaal; dé vakbeurs voor start-ups, marktleiders en midden- en kleinbedrijven die hun aanbod van producten, technieken en innovaties willen tentoonstellen. Drie dagen lang gingen we in gesprek met geïnteresseerden en zagen we allerlei interessante en innovatieve bedrijven. Vandaag een kort verslag. 

Schuin tegenover onze stand stond het bedrijf JoyinCare, een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in het verminderen van fysieke belasting voor de zorgverlener en de cliënt. Dit doen ze door verschillende actieve en passieve til- en draagliften aan te bieden. Als een cliënt bijvoorbeeld naar het toilet moet en dit zelf niet meer kan, dan komen de tilliften van JoyinCare goed van pas. Door een soort harnas om de persoon heen te doen en die weer aan de tillift te bevestigen wordt hij of zij makkelijker uit de stoel getild en daarna op het toilet worden geplaatst.

Bewegen leuker en makkelijker maken 

We hebben natuurlijk veel rondjes gelopen om te kijken wat er nog meer te zien was. Zo kwamen we nog een bedrijf tegen met een zeer innovatief product dat ouderen stimuleert om meer te bewegen; het product Qbi. Qbi zorgt ervoor dat bewegen makkelijker en leuker wordt. Het herkent namelijk de bewegingen van een persoon en rolt de bal direct in de richting waarin deze zich beweegt. Dit alles zonder de bal aan te raken.

Interactie met de omgeving

Een laatste initiatief dat we uitlichten is rdgKompagne. Dit bedrijf is de grootste leverancier in Nederland op het gebied van communicatiehulpmiddelen (of spraakcomputers), computeraanpassingen en omgevingsbediening voor mensen met een handicap. Zij bieden onder andere het product Kojo aan. Kojo maakt het zelfs voor mensen met de meest ernstige handicaps mogelijk om interactie te hebben met hun omgeving.


 
Al met al was het een geslaagde dag. Tot over 2 jaar op een nieuwe editie van Zorgtotaal!

Door: stagiaires Nationale Zorggids