Normal_stethoscoop_tuchtcollege_hamer

Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft een fysiotherapeut geschorst. Hij is ernstig over de schreef gegaan door meermaals seksueel grensoverschrijdend gedrag te vertonen richting één cliënte. Dit meldt Skipr. 

Begin 2017 behandelde de man zijn cliënte thuis, wat volstrekt overbodig was, aldus het tuchtcollege. Hij ontdeed haar van onnodig veel kledingstukken, betaste haar op intieme plekken en stuurde haar buiten de behandelingen om onzedelijke berichten.

Tijdens de zitting, gaf de fysiotherapeut weinig blijk van spijt. Volgens het Tuchtcollege toont de man “onvoldoende zelfinzicht en reflecterend vermogen en heeft hij in onvoldoende mate een professionele houding. Hij heeft aangegeven dat hij bereid is cursussen te volgen op het gebied van ethiek en het bevorderen van eigen assertiviteit en goed gedrag. Het is niet gebleken dat hij dat ook heeft gedaan”. Aldus het college die het verweer van de fysio ongeloofwaardig noemt.

Om te voorkomen dat andere clienten of patiënten iets soortgelijks overkomt, heeft het tuchtcollege besloten tot (tijdelijke) doorhaling in het BIG-register. De man is inmiddels niet meer werkzaam als fysiotherapeut en staat nu te boek als recruiter.

Voor zijn grensoverschrijdende gedrag is de fysiotherapeut ook veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. 

Door: Nationale Zorggids