Normal_fysio

Fysiotherapeuten die leefstijlcoach willen worden, kunnen hiervoor de sinds kort erkende ‘Verkorte opleiding tot leefstijlcoach voor Fysiotherapeuten’ volgen. Dit is de tweede opleiding die officieel erkend is voor het opleiden van GLI-coaches. Dit meldt opleidingscentrum CIVA. 

Gecombineerde Leefstijlinterventie wordt sinds 1 januari van dit jaar vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Een ieder die dit wil bieden, moet een erkende leefstijlcoach zijn. Naast coachen en leefstijlanalyse, leren de fysiotherapeuten onder meer over voedselanalyse, coachen op voeding, screenen op lichaamswaarden en over epidemiologie en overgewicht en obesitas.

Twee jaar GLI

Niet alle verzekerden hebben zomaar recht op GLI. Alleen overgewicht hebben is bijvoorbeeld niet voldoende. Overgewicht in combinatie met een hoge bloeddruk of chronische ziekte is dat wel. Het is aan de huisarts van de verzekerde om te beslissen of hij aan het GLI-programma mag meedoen. Iemand die zich aan het programma committeert, zit er meteen twee jaar aan vast. In het eerste jaar werkt hij samen met professionals aan het verliezen van gewicht en het aanwenden van een gezonde leefstijl door gezond te eten en meer te bewegen. Jaar twee zet in op het behoud van de nieuwe leefstijl.

Door: Nationale Zorggids