Normal_operatie_opereren

Een gynaecoloog van het St. Lucasziekenhuis in Winschoten (inmiddels beter bekend als het Ommelander Ziekenhuis) heeft zonder medeweten van een patiënte een mesh-implantaat geplaatst die baarmoederverzakking en blaasverzakking moest voorkomen. De patiënte wilde eigenlijk een achterwandplastiek, maar kreeg die niet. Ook had diezelfde arts haar baarmoeder verwijderd zonder hierover te overleggen. Dit meldt de Telegraaf. 

Opvallend detail is dat de gynaecoloog voorafgaand aan de operatie zelf erkende niet goed te zijn in het plaatsen van implantaten en daarom blij was dat zij voor een plastiek opteerde. Uiteindelijk koos hij er zonder enig overleg voor om een implantaat te plaatsen, waar de patiënte tot op de dag van vandaag last van heeft.

“Het matje was inderdaad totaal ondeskundig ingezet, zo werd me gezegd door een andere arts die het onderzoek uitvoerde. Het zat verkeerd om! Daarom had het de urinebuis dicht gedrukt”, zegt patiënte Rianne Brouwer. Ook was de baarmoeder nergens meer te vinden, zonder hierover enig overleg te hebben gepleegd. Als Brouwer en haar partner nog een kind willen, is die kans hen zomaar ontnomen. Uit onderzoek blijkt nu ook dat baarmoederverwijdering helemaal niet nodig was, maar noch de arts noch het ziekenhuis hebben hierop gereageerd.

Het Ommelander Ziekenhuis laat weten de zaak te willen onderzoeken voordat het reageert.

Door: Nationale Zorggids