Normal_operatie_opereren

In het Erasmus MC is op maandag 24 juni een winkel van AH to Go geopend achter de deuren van het operatiekamercomplex. Alleen mensen die op de operatiekamers werken, kunnen er eten en drinken kopen. Het is de eerste ‘to go’ op een OK-complex wereldwijd. Dit meldt Erasmus MC.

Operatiekamermedewerkers, kunnen daar eten en drinken kopen, zonder dat zij zich eerst hoeven om te kleden. Als zij voorheen in hun pauze van de OK-afdeling af wilden, moesten de medewerkers zich vanwege hygiënevoorschriften eerst omkleden. Ook voor medewerkers die onverwacht opgeroepen worden is het een uitkomst. OK-manager Martijn van den Berge: “Die komen soms gehaast en met een lege maag aan en moeten vervolgens operaties uitvoeren die lang kunnen duren.” 

Dagverse producten

In de supermarkt zijn vooral dagverse producten te koop, zoals broodjes en salades. De broodjes worden in de AH in de Passage van het Erasmus MC gebakken en naar het OK-complex gebracht. Medewerkers van de supermarkt kleden zich om voordat zij dagelijks het assortiment aanvullen. De AH is verder onbemand. Betalen kan bij de twee kassa’s van de zelfservice.

Er staan ook twee koffieautomaten met verse bonen. In de oudbouw van het Erasmus MC werden per jaar 400.000 kopjes koffie getapt op het OK-complex. Albert Heijn denkt daarom dat hun koffie hier ook zal aanslaan. Medewerkers kunnen ook gebruik blijven maken van de koffieautomaten. Er staan magnetrons en een paar stoelen en tafels. Per etmaal werken in het Erasmus MC vijfhonderd tot zeshonderd mensen op het OK-complex.

Door: Nationale Zorggids