Normal_rss_entry-189716

Om te voorkomen dat ouderen veel te lang op hun rijbewijs moeten wachten, gaat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) een tandje hoger schakelen. Het CBR wil zo snel mogelijk voldoende medisch adviseurs in huis hebben die kunnen beslissen of burgers medisch gezien nog geschikt zijn te rijden.

Op aandringen van verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen zegt het CBR ervoor te zorgen dat op korte termijn het aantal experts kan worden uitgebreid, dat er efficiënter zal worden gewerkt en dat ook op de lange termijn alles in orde is. De problemen die burgers ondervinden bij het CBR komen vooral omdat het niet lukt de gezondheidsverklaringen op tijd te beoordelen.

De bewindsvrouw kondigt aan alles scherp in de gaten te houden en erop toe te zien dat de voorgestelde maatregelen door het CBR worden uitgevoerd. Eerder riep ze de instelling al op orde op zaken te stellen.

Het CBR krijgt steeds meer schadeclaims van ouderen die al maanden zitten te wachten omdat hun rijbewijs niet wordt verlengd. Ondertussen maken de wachtenden extra kosten voor hun vervoer.

Door: ANP