Normal_normal_man__zorgopleiding__verpleging__verpleegkundige__ziekenhuis__hulp__onderzoek

Vanmorgen maakte minister Bruno Bruins bekend dat door het grote protest van verpleegkundigen tegen BIG-2, hij het overleg over de overgangsregeling meer tijd wil geven. Verpleegkundigen zijn bang zij dat met de komst van de regieverpleegkundige enkel nog basiszorg mogen leveren en dat de regieverpleegkundige zich mag ontfermen over de complexe zorg. Dit meldt RTL Nieuws. 

BIG-2 heeft als doel een duidelijker onderscheid tussen mbo- en hbo-opgeleide verpleegkundigen te maken. Actiegroep ‘BIG II in de overgang’ en vakbond NU’91 zijn somber over de toekomst van de mbo-verpleegkundige. “We denken dat verpleegkundigen met een mbo-diploma een deel van hun werk straks niet meer mogen doen”, zegt Niels Jacobs van de actiegroep. Vakbond NU’91 noemt de   komst van de regieverpleegkundige als een degradatie voor andere verpleegkundigen.

Het maakt de bond en actiegroep niet uit de het overleg over de overgangsregeling meer tijd krijgt, zij zijn tegen de wet. Daarin maakt een overgangsregeling niet uit. 

Door: Nationale Zorggids