Normal_kinderopvang_peuter

Vanaf januari 2020 kan personeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gebruikmaken van kinderopvang op het eigen UMCG-terrein. Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) opent een kinderopvanglocatie in het oude zusterhuis. Het gebouw wordt de komende maanden verbouwd en krijgt een nieuw aangelegde binnentuin voor baby’s en peuters. De opvang richt zich in het bijzonder op UMCG-medewerkers, maar is open voor iedereen. Dit meldt het UMCG.

“Zoals iedereen weet, is het ontzettend moeilijk om bepaalde zorgvacatures in te vullen. Met kinderopvang op ons eigen terrein hopen we een nog aantrekkelijkere werkgever voor huidige en toekomstige medewerkers te worden”, zegt Michiel Kahmann, directeur P&O van het UMCG.

Kinderopvang biedt meer kansen vervulling zorgvacatures

De kinderdagopvang op eigen terrein maakt de gezinslogistiek voor UMCG-medewerkers een stuk efficiënter. Velen van hen, van artsen en verpleegkundigen tot logistiek medewerkers, beginnen vaak vroeg en zijn in de regel niet om 17 uur klaar. Voor hen heeft SKSG verruimde openingstijden; van 7.00 tot 18.30 uur.

Ook wordt er een aparte borstvoedingsruimte gemaakt, waar moeders de gehele dag langs kunnen komen om hun baby te voeden. Voor medisch personeel met wisselende roosters biedt SKSG UMCG flexibele opvang. De kinderopvanglocatie biedt een gezonde leefstijl en is voor kinderen van 0 - 4 jaar.

Door: Nationale Zorggids