Normal_parkeergarage_auto_parkeren

Zorgpersoneel van het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) in Dordrecht zouden wel eens duizend euro per maand kwijt kunnen zijn om bij hun werk te kunnen parkeren. De nieuwe richtlijn komt uit op vier euro per auto per dag, wat met een fulltime baan kan oplopen tot duizend euro per jaar. De huidige parkeerplaats, die niet in goede staat verkeert, zal gesloopt worden om plaats te maken voor nieuwe huizen. Dit meldt RTV Rijnmond.

Het personeel van het ziekenhuis betaald nu 1,15 euro per gewerkte dienst. Het terrein waar de auto’s nu geparkeerd worden, is overigens niet van goede kwaliteit. De verlichting laat veel te wensen over en ook de bestrating is niet in orde. Frank van den Elsen, woordvoerder voor het ziekenhuis, zegt dat het niet zo gek is dat parkeren in een nog te bouwen parkeergarage iets duurder wordt. Maar een verviervoudiging van het bedrag is in zijn ogen te veel.

Personeelstekort

Hij stelt dat het bedrag bovendien nieuw personeel kan afschrikken. Juist met de huidige tekorten in het ziekenhuis is dat problematisch. “Het is niet aantrekkelijk voor het vak als je zegt: ‘Je mag hier komen werken, maar dan ben je op voorhand duizend euro per jaar kwijt om hier te mogen parkeren.” Iemand die werk zoekt in de ziekenhuissector, zou dan wellicht voor een andere werkgever kunnen kiezen waar deze kosten lager zijn.

Gemeente spreekt van een richtlijn

Volgens de gemeente Dordrecht heeft het ziekenhuis niets te vrezen. De gestelde vier euro per dag is alleen een richtlijn en deze kan nog veranderen. Echter is het ziekenhuis bang dat de ontwikkelaars van de parkeergarage niet met minder genoegen zullen nemen. Het zou zelfs een ondergrens kunnen zijn. “Ontwikkelaars zullen zeggen: ‘Daar is de gemeente mee akkoord gegaan, dus dat kunnen we sowieso vragen’. Misschien dat het nog wel hoger wordt.”

Door: Nationale Zorggids