Logo_ggz_friesland_logo

Het is naar eigen zeggen van aanbieder van geestelijke gezondheidszorg (ggz) GGZ Friesland voor het eerst dat er gewerkt wordt met een generatieregeling. Dit moet er voor zorgen dat oudere werknemers bij de zorgaanbieder duurzaam inzetbaar blijven en tegelijkertijd ervaring overgedragen kan worden aan jonge professionals. Dit meldt Skipr.

Oudere werknemers in de ggz kunnen hun ervaring delen met mensen die net in het vakgebied komen werken. De generatieregeling moet er voor zorgen dat er zo geen kennis verloren gaat. “Door de kennis en kunde van onze oudere medewerker te koppelen aan het elan van de nieuwe (jongere) medewerkers wordt zowel de kwaliteit als de continuïteit van de zorg geborgd”, zo laat GGZ Friesland weten.

Oudere werknemer blijft langer inzetbaar

Naast het overdragen van kennis, is er voor oudere werknemers ook een voordeel. Wie 63 jaar of ouder is, krijgt de mogelijkheid om 80 procent van zijn of haar uren te werken. Hiervoor wordt 90 procent van het loon betaald en de pensioenopbouw blijft 100 procent. Dit kan het voor oudere werknemers aantrekkelijk maken om in de ggz te blijven werken tot aan hun pensioengerechtigde leeftijd.

Door: Nationale Zorggids