Normal_rechter_rechtbank_justitia

Een leerling verzorgende die op staande voet was ontslagen, krijgt 10.000 euro van haar voormalig werkgever ZorgSaam. De thuiszorgorganisatie ontsloeg haar toen bleek dat ze over collega’s roddelde, rookte in de bedrijfsauto, ontevreden cliënten had en de directie beledigde, maar de rechter vindt deze zware sanctie niet terecht. Dit meldt Telegraaf. 

De verzorgende had haar tweede halfjaarscontract ondertekend, ondanks dat ZorgSaam haar meermalen aansprak op haar ongepaste gedrag. Het ontslag op staande voet volgde na een zoveelste klacht van een cliënt of familielid daarvan. Iemand mag echter alleen per direct op straat worden gezet als dit direct na het feit gebeurt. Bij ZorgSaam was dit niet het geval en volgde het ontslag pas twee weken na de laatste klacht.

Geen dringende reden voor ontslag 

Volgens de rechtbank is er ook geen sprake van een dringende reden om de vrouw te ontslaan en had het de verzorgende nog een laatste kans moeten geven. De vrouw krijgt minder geld dan ze eiste. Bijna 4.000 euro aan salaris, 1.000 euro voor openstaande vergoedingen en 5.000 euro ontslagvergoeding komt haar kant op. 

Door: Nationale Zorggids