Massagetherapeut krijgt 30 maanden celstraf om misbruik van cliënten

Massagetherapeut Edwin M. uit Rotterdam is woensdag veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden, waarvan tien voorwaardelijk. Ook moet hij zijn slachtoffers een schadevergoeding betalen en mag hij vijf jaar zijn beroep niet meer uitoefenen. De rechtbank acht het bewezen dat de man ontucht heeft gepleegd met zijn vrouwelijke cliënten, die juist door hem werden behandeld om hun traumatische seksuele ervaringen te verwerken. Dit meldt Telegraaf.

Vijf vrouwen deden aangifte tegen de man die zich als tantramasseur profileerde. Omdat de vrouwen hem vertrouwden in het verwerken van hun traumatische seksuele ervaringen, vindt de rechtbank het extra kwalijk dat hij van deze kwetsbaarheid misbruik heeft gemaakt. Hij zou doelbewust ontucht hebben gepleegd met de slachtoffers en heeft daarbij zijn positie als behandelaar misbruikt. De man vindt echter dat hij geen fouten heeft gemaakt in de behandeling van de vijf vrouwen. Mede daarom verbiedt de rechtbank hem om zijn beroep uit te voeren de komende vijf jaar.

Grenzen overtreden maar man vindt eigen handelen prima

Voorafgaand aan iedere behandeling moesten de vrouwen hun grenzen aangeven zodat er een veilige en prettige behandeling plaats kon vinden. Echter schaadde hij het vertrouwen van de slachtoffers en ging hij bewust deze grenzen voorbij. Hij masseerde en likte onder andere de borsten en geslachtsdelen van de vrouwen. Ook moesten de vrouwen zijn geslachtsdeel aanraken en was er bij één slechtoffer sprake van penetratie. Hoewel de vrouwen hun twijfels hadden over de duidelijk seksueel georiënteerde behandeling door de man, vertrouwden zij op zijn professionaliteit. Hij heeft dat vertrouwen volgens de rechtbank ernstig geschaad.

Door: Nationale Zorggids