Normal_ziek__griep__verkouden__koorts

Van 3 tot 6 maart opent in het AMC in Amsterdam weer het Teddy Bear Hospital. Het AMC verwacht ook dit jaar weer ruim 1500 knuffels met hun verzorgers: kleuters van Amsterdamse basisscholen en speciaal onderwijs. Tijdens het jaarlijkse Teddy Bear hospital helpen getrainde berendokters - studenten aan de faculteit geneeskunde -  de kleuters bij het beter maken van hun zieke knuffels. Dit meldt Amsterdam UMC.

Op locatie AMC van Amsterdam UMC is van 3 tot 6 maart een van de centrale pleinen (het Voetenplein) ingericht als berenziekenhuis. Bij binnenkomst wachten de kinderen met hun knuffels in de wachtkamer tot ze aan de beurt zijn. Vervolgens bepalen ze samen met de dokter wat er mis is met de knuffel. Hij of zij stelt vervolgens een diagnose en een behandelplan op.

Studenten als teddyberendokters


Ongeveer 250 getrainde berendokters helpen de kleuters bij het beter maken van hun zieke knuffels. Zij begeleiden de kleuters door het berenziekenhuis dat beschikt over een operatiekamer, een röntgenafdeling, een gloednieuwe ambulance, een gipskamer en een priklaboratorium waar ook vaccinaties worden gegeven. Ook geven de dokters voedingsadvies. Het Teddy Bear Hospital staat dit jaar in het teken van een duurzame en gezonde levensstijl, voor beren en andere knuffels.

Niet bang voor de dokter

Het doel van het jaarlijkse Teddy Bear Hospital is om kleuters op een speelse manier kennis te laten maken met het ziekenhuis en alles wat daarbij hoort. Op deze manier leren zij dat je niet bang hoeft te zijn voor ‘witte jassen’ en ziek zijn. Ook de berendokters profiteren, zij kunnen in het berenziekenhuis ervaring opdoen in de omgang met jonge kinderen.

Door: Nationale Zorggids