Welkom! Wij willen graag dat onze website goed leesbaar is en optimaal werkt! Hiervoor gebruiken wij cookies. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor de aanwezigheid ervan.
NZG
Drie zorgverleners vertellen hoe ze nu zorg op afstand verlenen
-
Vanwege de corona-uitbraak lag een deel van de reguliere zorg de afgelopen tijd stil. Praktijken werden gesloten, afspraken en behandelingen uitgesteld, en sommige patiënten durfden niet meer naar de huisarts. Gelukkig konden sommige sectoren ook zorg op afstand verlenen. Via videotools, apps of per telefoon. Wij vroegen drie zorgverleners hoe zorg op afstand hen bevalt. Wat vinden patiënten ervan? Wat is lastig? En wat werkt juist goed?
Stervens/levensbegeleider Robin Zuidam spreekt zijn cliënt nu telefonisch. Dat is vermoeiender, maar soms ook gemakkelijker. “Omdat je elkaar niet aankijkt. Oogcontact kan ongemakkelijk zijn, wanneer het gesprek de diepte ingaat.”
Verpleegkundig specialist Jessica Bakker verleent wondzorg door te videobellen met haar patiënten in het verpleeghuis. Benieuwd hoe ze dat precies aanpakt? En hoe oncologisch fysiotherapeut Maureen Jansen haar revaliderende patiënten helpt? Lees het hele interview met Robin, Jessica en Maureen hier.
Heb jij dat nou ook? Je hebt een abonnement op de sportschool. Op zich vind je het eigenlijk allemaal niet zo interessant, maar je gaat er wel elke week één of twee keer naartoe omdat iemand tegen je heeft gezegd dat dat goed voor je is of dat je zelf vindt dat je te zwaar bent en je op z’n minst een poging moet doen om af te vallen.
NZG
Interview
Op zoek naar een diagnose door TikTok: ‘Alle puzzelstukjes vielen op hun plek’
‘Vijf symptomen van een angststoornis’, ‘Dit herken je als een depressie hebt’ of ‘Dagelijkse lifehacks voor mensen met ADHD’. In video’s met vergelijkbare titels delen Tik...