Verzorging tanden

We weten allemaal wel dat we minimaal twee keer per dag onze tanden moeten poetsen. Als je dit minimaal doet, verklein je gelijk de kans op gaatjes, ontstoken tandvlees en andere aandoeningen. Maar eigenlijk ben je er nog niet als je alleen twee keer per dag je tanden poetst. Hieronder staan wat tips op een rijtje om je tanden echt goed te verzorgen!

Spoelen met mondwater

Na het tanden poetsen zijn er gelukkig vele bacteriën gedood. Maar je kunt ervoor zorgen dat je nog meer (schadelijke) bacteriën doodt. Dit doe je door je mond te spoelen met mondwater. In dit speciale mondwater zitten middelen die ervoor zorgen dat de slechte bacteriën gedood zullen worden. Vaak moet je 30 tot 60 seconden het mondwater rond laten gaan in je mond. Slik het niet door!
 

Stoken

Tanden stoken met een tandenstoker. Je krijgt het advies waarschijnlijk vaak mee van je tandarts. Maar het is dan ook echt van belang dat je dit, het liefst, dagelijks doet. Je haalt hiermee namelijk veel bacteriën weg tussen de tanden. Vooral voordat je gaat slapen is het goed dit te doen. Dan blijven die overgebleven bacteriën niet ’s nachts in je mond zitten.
 

Tong schrapen

Tong schrapen? Het klinkt een beetje gek, maar wist je dat er nog steeds enorm veel bacteriën op je tong blijven zitten nadat je je tanden hebt gepoetst? Je kunt dan je tong schrapen om die overige bacteriën uit je mond te krijgen.
 

Drink veel water

Veel water drinken is goed voor vele dingen in je lichaam, en dus ook voor je tanden en je adem! Als je veel water drinkt zul je merken dat je geen slechte adem hebt en dat je mond langer fris blijft. Mocht je koffie drinken, dan is het goed om een glas water na de kop koffie te drinken. Zo spoel je bacteriën en resten koffie weg. 
 
Mocht je meer tips willen hebben over het echt goed verzorgen van je gebit, dan kun je natuurlijk altijd langsgaan bij de tandarts, zoals de Tandartsenkliniek. De tandarts staat altijd voor je klaar met tips, naast de half jaarlijkse controle.