Normal_rss_entry-234462

Minister Martin van Rijn zal op 9 juli terugtreden als minister voor Medische Zorg. Hij zal worden opgevolgd door een VVD'er, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. De partij heeft een kandidaat op het oog en maakt naar verwachting op korte termijn bekend om wie het gaat. Dit melden NPO Radio 1 en ANP.

PvdA'er Van Rijn trad op 23 maart op persoonlijke titel aan als opvolger van VVD-minister Bruno Bruins die opstapte wegens oververmoeidheid. Van Rijn zou drie maanden aanblijven in verband met de coronacrisis.

Premier Mark Rutte kijkt namens het kabinet uit naar de verdere samenwerking met Martin van Rijn in de komende zes weken, aldus de RVD.

Trots op partijgenoot

Eerder vandaag liet fractievoorzitter Lodewijk Asscher van de PvdA al weten trots te zijn op zijn partijgenoot, maar dat het tijd werd dat Van Rijn terugtrad. Van Rijn voerde zijn taken als minister niet uit als PvdA’er maar op persoonlijke titel. “Hij moet op zeker moment terug naar zijn eigen ziekenhuis”, zegt Asscher. De tijdelijke minister is namelijk voorzitter van de raad van bestuur van de Reinier Hagagroep, waaronder drie ziekenhuizen vallen. 

Door: Nationale Zorggids en ANP