Stages voor nieuwe studenten hbo-v in gevaar door corona
Hogescholen zijn blij dat het aantal aanmeldingen voor de studie hbo verpleegkunde is toegenomen, maar maken zich tegelijkertijd zorgen over het aantal beschikbare stageplaatsen. Volgens het Landelijk Overleg Opleidingen Verpleegkunde (LOOV) twijfelen ziekenhuizen of ze wel voldoende begeleiding kunnen bieden aan toekomstige stagiaires. Dit meldt Nursing. 
En dat is niet gek, zegt voorzitter Hans Aerts van het LOOV, ziekenhuizen willen hun personeel de ruimte geven om te herstellen van de drukke coronatijd. Studenten verpleegkunde hebben begeleiding nodig om hun weg te vinden in het werk dat ze gaan doen en daarom is het logisch dat ziekenhuizen terughoudender zijn dan voorheen.
 

Tweede coronagolf

Bovendien is het risico op een tweede coronagolf nog niet voorbij. Mocht er een tweede golf komen, dan worden studenten – net als bij de eerste golf – weer naar huis gestuurd. “Een oplossing kan zijn dat docenten stagiaires intensiever gaan begeleiden, zorginstellingen moeten met de scholen de mogelijkheden daarvoor bekijken”, aldus Aerts. 
 
Door: Nationale Zorggids