Medische studenten in Rotterdam besmet

Onder de Rotterdamse studenten die besmet zijn met het coronavirus zijn er die studeren aan de medische faculteit van de Erasmus Universiteit. Het Erasmus Medisch Centrum bevestigt een bericht daarover van omroep Rijnmond.

Om hoeveel studenten het gaat en of ze eventueel in contact zijn geweest met kwetsbare mensen, is nog niet duidelijk. De GGD doet nog onderzoek, benadrukt het MC.

Besmettingen Rotterdam

Het Erasmus Magazine zegt intussen dat een beachvolleybaltoernooi van de Medische Faculteitsvereniging Rotterdam (MFVR) een van de besmettingsbronnen onder Rotterdamse studenten moet zijn geweest. Dat zou op te maken zijn uit een e-mail van het bestuur aan zijn leden, die in handen is van het magazine. "Wij hebben als bestuur vandaag vernomen dat een aantal leden dat zaterdag bij het beachvolleybaltoernooi is geweest positief getest is op Covid-19", citeert het magazine uit de e-mail.

Bijeenkomsten studenten

Begin deze week bleek dat tien tot twintig besmettingen onder studenten hebben plaatsgehad als gevolg van bijeenkomsten. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam praat dinsdag met de voorzitters van de studentenverenigingen in zijn stad naar aanleiding daarvan.

Rotterdam is momenteel koploper als het gaat om het aantal coronabesmettingen in Nederland.

Door: ANP