Normal_spermadonor

Vandaag maken Fiom en het Isala ziekenhuis in Zwolle bekend dat een voormalig gynaecoloog zelf sperma doneerde en gebruikte voor vruchtbaarheidsbehandelingen met donorzaad. Hij deed dit zeventien keer succesvol, zonder dat de wensouders hier vanaf wisten. Gynaecoloog Jan Wildschut hield zich tussen 1981 en 1993 bezig met kunstmatige inseminatie met donorzaad in het Isala wat toen nog het Sophia Ziekenhuis heette. De voormalig gynaecoloog is inmiddels overleden. Dit melden Fiom en Isala. 

Het Zwolse Isala hoorde eind vorig jaar van een aantal donorkinderen dat Wildschuw zelf sperma doneerde en gebruikte voor inseminatie. Dit bleek namelijk uit matches in een aantal internationale DNA-databanken, aangevuld met een dna-test met één van de wettige kinderen van de gynaecoloog.

Goed onderling contact

De donorkinderen en de familie van de overleden man houden actief contact en er zijn geen problemen onderling. Nu het Fiom en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis een virtueel donorprofiel hebben opgesteld, is door de donorkinderen en familie besloten om gezamenlijk met dit nieuws naar buiten te treden.

Door: Nationale Zorggids