Normal_pexels-darlene-alderson-4384859

Door het toenemende aantal coronapatiënten in ziekenhuizen, zijn steeds meer verpleegkundigen nodig om mee te helpen. Zij worden op een opmerkelijke manier bijgeschoold om coronapatiënten te verzorgen. Via een speciale virtual reality-bril zien zij een hologram in de vorm van een patiënt. Deze bril, de HoloLens van Microsoft, helpt verpleegkundigen in het herkennen van en reageren op een coronapatiënt. Dit meldt NOS. 

De virtuele patiënt komt met klachten in het ziekenhuis. De verpleegkundige moet de klachten analyseren. Door de bril ziet de zorgverlener dat klachten zoals kortademigheid en benauwdheid toenemen. Ook verschijnen er allerlei gegevens in beeld, zoals de temperatuur en de hartslag. Uiteindelijk verslechtert de situatie en moet de patiënt overgeplaatst worden naar de intensive care.

De bedoeling is dat de verpleegkundige leert om patiënten te beoordelen en symptomen van het virus te herkennen. Op deze manier leren ze veel meer over het coronavirus en over de wijze waarop ze met besmette personen om moeten gaan. Zo kunnen de verpleegkundigen de rest van het zorgpersoneel helpen. Er zijn inmiddels zestien verpleegkundigen die de training hebben gehad en zij zijn erg positief


Door: Nationale Zorggids