Normal_pexels-karolina-grabowska-4021779

Het water staat de zorg tot aan de lippen. Daarom startte gisteren de campagne Jij bent nu nodig! waarin werkgevers worden opgeroepen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en medewerkers met een zorgachtergrond tijdelijk te detacheren naar de zorg. Dit meldt deRotterdamseZorg. 

Om voldoende zorg te kunnen blijven leveren voor iedereen die dat nodig heeft zijn extra handen nodig. Deskundige handen, professioneel opgeleid en in staat om in te springen voor uitgevallen zorgpersoneel. De campagne Jij bent nu nodig! richt zich op werkgevers en roept hen op medewerkers met een zorgachtergrond tijdelijk uit te lenen aan de zorg. 

Vraag naar medewerkers met zorgachtergrond

“We ontvangen veel aanvragen voor extra hulp van zorgorganisaties uit de regio, met name uit de ouderenzorg en de ziekenhuizen. Door de coronacrisis hebben zij meer patiënten die meer zorg nodig hebben,” vertelt Jacqueline Stuurstraat, initiatiefnemer en directerug van de organisatie deRotterdamzeZorg. Stuurstraat geeft aan dat er veel uitval is onder zorgprofessionals, waardoor patiënten niet de zorg krijgen die nodig is. Daarom zijn medewerkers met een diploma verpleegkunde of verzorging, fysiotherapie of ergotherapie hard nodig. Marc Kaptein, medisch directeur Pfizer Nederland, steunt de campagne. Bij Pfizer worden veel mensen met een medische of verpleegkundige achtergrond in gelegenheid gesteld om in de zorg bij te springen.

Campagne Jij bent nu nodig!

De campagne Jij bent nu nodig! sluit aan op de lopende campagne Extra handen voor de zorg waarin mensen worden opgeroepen om te komen helpen in de zorg. De campagne is een initiatief van deRotterdamseZorg (i.s.m. ROAZ en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond) en wordt afgetrapt met een video waaraan onder meer burgemeester Aboutaleb, Diederik Gommers en Ernst Kuipers meewerkten. Ook Zilveren Kruis, Pfizer, Feyenoord, Vopak, Gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam doen mee aan de campagne en geven hun medewerkers de ruimte om tijdelijk bij te springen in de zorg. Meer informatie over de campagne is te vinden op de website www.jijbentnunodig.nl.

Door: Nationale Zorggids