Normal_arts_dokter_verpleegkundige_waardering

Binnen vijf dagen hebben meer dan vijftig medewerkers gereageerd op de oproep van twee grote organisaties in de ouderen- en ziekenhuiszorg om ondersteuning te bieden aan de Nederlandse ziekenhuizen. Het gaat om medewerkers met een BIG-registratie, al dan niet recent verlopen, die ervaring hebben in een ziekenhuis of als ziekenverzorger hebben gewerkt en meteen aan de slag kunnen. Dit meldt Senior Service.

De eerste groep van vijftig medewerkers die zich aangemeld hebben, wordt morgen aangeboden bij zeventig Nederlandse ziekenhuizen. Dat melden Senior Service, de oudste en grootste thuishulporganisatie van Nederland en Jeeves, een landelijke organisatie die gastvrijheid verzorgt in ziekenhuizen. "Het is prachtig dat zoveel mensen reageren en willen helpen. Wij zullen deze oproep de komende weken blijven herhalen en gaan door zo lang het nodig is", aldus Floris Vervat, directeur van beide organisaties.

Het aanbod van de organisaties volgt nadat Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, vorige week op de radio een oproep deed aan iedereen met ziekenhuiservaring om zich te melden. “Kom, want we hebben alle handen nodig aan bed”, zo zei Gommers.

Ervaren mensen

“Veel van onze medewerkers hebben ervaring als verpleegkundige of doktersassistent. Ze zijn met pensioen en werken nu voor Senior Service of Jeeves”, aldus Vervat. Alle ruim duizend medewerkers van beide organisaties ontvangen vandaag een tweede verzoek om zich te melden als ze ervaring hebben met het werken in een ziekenhuis. “Uiteraard tegen kostprijs, we willen gewoon helpen”, aldus Vervat. Alles moet in het werk worden gesteld om ‘code zwart’ te voorkomen waarbij niet iedereen meer kan worden geholpen.

Vervat doet tevens een oproep aan collega-ondernemers om ook personeel met ziekenhuiservaring ter beschikking te stellen aan de zorg voor de reguliere ziekenhuizen.

Door: Nationale Zorggids