Normal_verpleegkundige_corona_mondkapje

375 zorgmedewerkers die een coronabesmetting hebben opgelopen, hebben de IZZ-compensatieregeling voor het eigen risico gebruikt. Stichting IZZ compenseert het eigen risico van zorgmedewerkers met een collectieve IZZ Zorgverzekering die zelf corona hebben opgelopen en daardoor dat risico moeten aanspreken. Dit meldt de Telegraaf. 

De compensatieregeling is sinds november 2020 beschikbaar. Driehonderd van de 375 aanvragers zijn goedgekeurd voor compensatie, goed voor zo’n 115.000 euro in totaal. De 75 andere aanvragers hebben hun verzoek pas net ingediend, dus wachten op uitbetaling.

Verzoeken tot compensatie

In totaal 230.000 zorgmedewerkers hebben de collectieve IZZ Zorgverzekering. De verwachting is dat er 450 verzoeken tot compensatie van het eigen risico binnenkomen, en nog eens 500 verzoeken om gedeeltelijke compensatie. "Bijvoorbeeld doordat mensen medicijnen nodig hadden", aldus een persvoorlichter van de stichting. De stichting verwacht dit en volgend jaar in totaal 230.000 euro voor de regeling nodig te hebben, waarvan het grootste deel zal opgaan aan het eigen risico. De stichting betaalt dit uit het eigen vermogen.

Door: Nationale Zorggids