Normal_rss_entry-276384

Zorgmedewerkers die het gevoel hebben dat ze onder druk gezet worden om een coronavaccin te nemen, kunnen dat volgens coronaminister Hugo de Jonge het beste bespreekbaar maken op de werkvloer. Tientallen zorgmedewerkers hebben zich afgelopen weken volgens radiozender BNR bij vakbonden gemeld met een klacht over hun werkgever.

"Je moet nooit gedwongen worden en je ook nooit gedwongen voelen om je te laten vaccineren", aldus De Jonge vrijdag in een reactie. Volgens BNR zeggen de zorgmedewerkers dat hun leidinggevenden dreigen met onder meer ontslag, als ze aangeven zich niet te willen laten vaccineren. Ook wordt er emotionele druk uitgeoefend, vertelt vakbond CNV aan de radiozender.

Belang van vaccineren

Het is volgens De Jonge wel goed om het met elkaar te hebben over het belang van vaccineren. "Het is goed om de discussie te hebben tussen collega's over: waarom laat jij je wel vaccineren? Dat is natuurlijk een hele terechte discussie die wordt gevoerd."

Volgens de minister kunnen zorgmedewerkers die zich onder druk gezet voelen zich melden bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Er zijn tot nu toe nog geen klachten binnengekomen bij de Inspectie, aldus De Jonge.

Door: ANP