Normal_arts_dokter_verpleegkundige_waardering

Vanaf 1 mei 2021 is Evelyn Finnema, hoogleraar Verplegingswetenschap en Onderwijs aan het UMCG, de nieuwe Chief Nursing Officer bij het ministerie van Volksgezondheid. Ze volgt Bianca Buurman op, die gedurende het afgelopen coronajaar, met grote betrokkenheid de rol van CNO heeft vervuld en onlangs is gekozen als voorzitter van beroepsvereniging V&VN. Dit meldt Rijksoverheid. 

Finnema heeft na haar verpleegkundeopleiding meerdere jaren gewerkt in diverse velden van de gezondheidszorg in combinatie met functies in verpleegkundig onderwijs, beleid, management en onderzoek en loopt nog steeds regelmatig een dienst mee om in verbinding te blijven met haar collega’s in de directe patiëntenzorg. Momenteel is zij hoogleraar Verplegingswetenschap en Onderwijs aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

De nieuwe CNO gaat haar werkzaamheden voor VWS combineren met het hoogleraarschap en haar functie van lector binnen de Academie voor Verpleegkundige aan de Hanzehogeschool Groningen en de Academie voor Gezondheidszorg aan NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Ook is ze bijzonder lid van de verpleegkundige adviesraad (VAR) en het verpleegkundig platform van het UMCG.

Door: Nationale Zorggids