Normal_zorgpersoneel__zorgverlener__salaris

Beroepsorganisatie NU’91 en vakbond CNV Zorg & Welzijn noemen het afwijzen van meer geld voor een hogere zorgbonus een “diskwalificatie” van het zorgpersoneel. Gisteren vond een stemming over meer geld plaats, maar een meerderheid in de Tweede Kamer stemde tegen. Dit meldt Skipr. 

Als blijk van waardering voor de inzet in de coronacrisis krijgt het zorgpersoneel een coronabonus. Maar minister Tamara van Ark voor Medische Zorg waarschuwde vorige week dat er alleen genoeg budget is voor een bonus van 500 euro voor mensen in de frontlinie van de coronazorg. Als alle zorgmedewerkers een bonus zouden krijgen, valt deze een stuk lager uit: tussen de 200 en 240 euro. Een bonus van 500 euro voor iedereen in de zorg zou 765 miljoen euro meer kosten dan begroot.

Gemiste kans

Vakbond CNV is teleurgesteld in het tegenhouden van een ruimere bonusregeling voor iedereen. De organisatie noemt het een gemiste kans, “zeker in een tijd waarin er wel miljarden worden vrijgemaakt voor het bedrijfsleven, fieldlabs en testen". Ook NU’91 snapt er niets van en vindt het heel erg zorgpersoneel te moeten vertellen dat zij geen 500 euro meer krijgen, maar ze hun vakantie alsnog moeten opofferen voor coronazorg.

Door: Nationale Zorggids